Главная - Архив - Механика и технологии - Механика және технологиялар Ғылыми журналы, 2021, №2

Механика және технологиялар Ғылыми журналы, 2021, №2

Механика және технологиялар, 2021, №2

Композиттік ұнның физикалық-химиялық құрамын талдау

Автор: Н.Б. Утарова, А.Б. Нұртаева, М.М. Какимов, Г.Д. Акшораева, Ж.И. Сатаева
Бет 6-14

Қара бидай-бидай нанының сапасына тағамдық талшықтың әсер етуі

Автор: З.Н. Молдақұлова, М.П. Байысбаева, Қ.С. Қойланов
Бет 15-20

Влияние добавки порошка крапивы на показатели качества хлеба

Автор: А.М. Саидов, З.И. Черныш, Ж.Е. Балгужинова, Н.Д. Жангабылова
Страница 21-27

Глютенсіз нан өндіру технологиясын жетілдіру

Автор: Н.С. Машанова, Г.Б. Тоқмаханбет
Бет 28-33

Печеньенің сапасына дәндік дақыл ұнының әсерін зерттеу

Автор: Б.Ж. Мулдабекова, М.А. Якияева, Г.Е. Жумалиева, А.Ж. Әбіл, М.А. Идаятова
Бет 34-40

Бидай дәнінің механикалық қасиеттері

Автор: Е. Спандияров
Бет 41-44

Көкжидек қосылған дәндік батончиктің санитарлық-химиялық және микробиологиялық сапа көрсеткіштерін зерттеу

Автор: Г.М. Нұрахмет, А.К. Изембаева, М.П. Байысбаева
Бет 45-49

Қонақжүгеріні құсқа арналған құрама жем өндірісінде тиімді қолдану

Автор: С.Т. Жиенбаева, Т.Ж. Жолашева, А.Б. Мынбаева
Бет 50-54

Разработка рецептуры макаронных изделий с добавлением цельнозерновой муки

Автор: А.М. Саидов, З.И. Черныш, Ж.Е. Балгужинова, Н.Д. Жангабылова
Страница 55-60

Жаңа түйіршікті сүзбе түрін әзірлеу және зерттеу

Автор: Ф.Т. Диханбаева, Г.С. Жунусова, Ж.Ж. Смайлова, А.Б. Есенова, А.А. Женисбекова
Бет 61-68

Использование культуры киноа в производстве кисломолочного продукта функционального назначения

Автор: Н.В. Иванникова, Ш.Д. Умирбаева
Страница 69-74

Конфет тұрқыларының сапасына сәбіз бен алма езбесін түрлі мөлшерде біріктіріп қолдану әсері

Автор: А.С. Клышбекова, С.Ж. Әбілқасым, А.С. Умирбекова, Л.Ж. Алашбаева, С.М. Ергалиева
Бет 75-80

Жұмсақ қаптамадағы ет-өсімдік консервілерінің технологиясын жетілдіру

Автор: Н. Апбасова, Я.М. Узаков, Г.М. Токышева
Бет 81-86

Шала ысталған шұжық өндірісінде PEDIOCOCCUS CEREVIASIAE штаммын және B. LONGUM бактериялды препаратын қолдану

Автор: А.Б. Cаршаева, А.С. Умирбекова, А.С. Клышбекова, А.Д. Оңғарбай, А.У. Кенжебек
Бет 87-93

Использование генераторов электромагнитного поля для предотвращения образования накипи на поверхностях нагрева

Автор: А.Д. Мехтиев, Е.Ж. Сарсикеев, М.К. Ибраев, Е.Г. Нешина, А.Д. Алькина, Е.Н. Биличенко
Страница 94-105

Индуктивті-сыйымдылықты түрлендіргішті зерттеу

Автор: Т.С. Жүсіп, А.А. Омарова, А.О. Жанпейісова, Н.Ш. Абдлахатова
Бет 106-112

Біртекті импульсті магнит өрісіндегі қатты дене қозғалысының жуық теңдеулері

Автор: Е.Е. Дуйсембиев
Бет 113-119

Кеңістік механизмдерінің кинематикалық сипаттамаларын анықтауда координаттарды түрлендіру әдісін қолдану

Автор: А.Т. Жақаш, Ю.Р. Крахмалева, Э.А. Джакашова
Бет 120-125

ЭЕМ пайдаланып конструкторлық өлшем тізбектерін есептеу

Автор: Н.Ж. Сапарова
Бет 126-130

Cyber security in automated maritime industry and its consequences

Author: M.M. Abuali, M.Sh. Junisbekov
Page 131-136

Органикалық тыңайтқыш алу мақсатында лай алаңдарында ағынды сулардың тұнбаларын қайта өңдеу

Автор: С.Т. Дуйсенбаева
Бет 137-141

Organic fertilizer production technology from livestock and poultry waste by biological fermentation

Author: S.T. Duisenbayeva
Page 142-147

О человеке труда и науки

Автор: И.И. Бекбасаров
Страница 148-151