Главная - Архив - Механика и технологии - Механика және технологиялар 2021-2 - Жұмсақ қаптамадағы ет-өсімдік консервілерінің технологиясын жетілдіру

Жұмсақ қаптамадағы ет-өсімдік консервілерінің технологиясын жетілдіру

Автор: Н. Апбасова, Я.М. Узаков, Г.М. Токышева
Бет 81-86

https://doi.org/10.55956/HBZC3198

Аңдатпа. Мақалада ет саласындағы екіншілік шикізатты пайдалану мәселелері қарастырылған. Ет өнімдерінде өсімдік қоспаларын қолдану келешегі талқыланды. Ақуыз көздері болып табылатын І категориялы субөнімдердің физикалық-химиялық құрамы зерттелді. Зерттеу нәтижесінде І категориялы субөнімдер ішіндегі бауырда 6900 мкг/г темір анықталып, басқа субөнімдердің көрсеткіштерінен жоғары болды. Ет-өсімдікті паштет өнімінің рецептурасы құрастырылды. Өнімнің рецептуралық құрамы келесі заттардан тұрады: субөнімдер (бауыр, жүрек) - 45%, нұт – 25%, өсімдік майы – 5%, сорпасы, пияз, тұз, дәмдеуіштер. Ет-өсімдікті паштет технологиясы сипатталды.

Тірек сөздер: паштет, субөнімдер, өсімдік қоспалар, нұт, ет-өсімдікті өнімдер, ет, ет өңдеу.

Апбасова, Н. Жұмсақ қаптамадағы ет-өсімдік консервілерінің технологиясын жетілдіру [Мәтін] / Н. Апбасова, Я.М. Узаков, Г.М. Токышева // Механика және технологиялар / Ғылыми журнал. – 2021. – №2(72). – Б.81-86. https://doi.org/10.55956/HBZC3198

(PDF)