Главная - Архив - Механика и технологии - Механика және технологиялар 2021-2 - Көкжидек қосылған дәндік батончиктің санитарлық-химиялық және микробиологиялық сапа көрсеткіштерін зерттеу

Көкжидек қосылған дәндік батончиктің санитарлық-химиялық және микробиологиялық сапа көрсеткіштерін зерттеу

Автор: Г.М. Нұрахмет, А.К. Изембаева, М.П. Байысбаева
Бет 45-49

https://doi.org/10.55956/GLZJ5250

Аңдатпа. . Мақала өнімді дайындауға қажетті шикізат пен көкжидек қосылған дәндік батончиктің микробтық ластануын, яғни микробиологиялық сапа көрсеткіштері мен санитарлық-химиялық көрсеткіштерін бағалауға арналған. КМАФАнМ (мезофильді аэробты және факультативтік-анаэробты микроағзалардың саны) көрсеткіші зерттелген шикізат пен дәндік батончик үлгілерінде КО ТС 021/2011 талаптарына сәйкес екені анықталды. Өндіруші жариялаған дәндік батончиктің технологиялық процестері дұрыс тамақтануға арналған өнімнің қасиеттерін алуға мүмкіндік беретінін көрсетті.

Тірек сөздер: дәнді дақылдар, сұлы, күріш, арпа, көкжидек, тағамдық талшықтар, микробтық ластану.

Нұрахмет, Г.М. Көкжидек қосылған дәндік батончиктің санитарлық-химиялық және микробиологиялық сапа көрсеткіштерін зерттеу [Мәтін] / Г.М. Нұрахмет, А.К. Изембаева, М.П. Байысбаева // Механика және технологиялар / Ғылыми журнал. – 2021. – №2(72). – Б.45-49. https://doi.org/10.55956/GLZJ5250

(PDF)