Главная - Архив - Механика и технологии - Механика және технологиялар 2021-2 - Печеньенің сапасына дәндік дақыл ұнының әсерін зерттеу

Печеньенің сапасына дәндік дақыл ұнының әсерін зерттеу

Автор: Б.Ж. Мулдабекова, М.А. Якияева, Г.Е. Жумалиева, А.Ж. Әбіл, М.А. Идаятова
Бет 34-40

https://doi.org/10.55956/JLRO2219

Аңдатпа. Мақалада ұнды кондитер өнімдерінің құндылығын арттыру мақсатында жаңа дәстүрлі емес шикізатты пайдалануды зерттеу қарастырылған. Құрамына 20-40% apaлығында тритикале ұны қосылып дайындалған печенье рецептурасы құралған. Алынған дайын өнімнің органолептикалық және физикалықхимиялық көрсеткіштері анықталған. Қocпаның мөлшepi артқан сaйын, aлынaтын дaйын өнiм caпacының төмeндeйтіні бaйқaлды.

Тірек сөздер: ұнды кондитер өнімдері, тритикале ұны, тағамдық құндылық, химиялық құрамы, бидай ұны.

Мулдабекова, Б.Ж. Печеньенің сапасына дәндік дақыл ұнының әсерін зерттеу [Мәтін] / Б.Ж. Мулдабекова, М.А. Якияева, Г.Е. Жумалиева, А.Ж. Әбіл, М.А. Идаятова // Механика және технологиялар / Ғылыми журнал. – 2021. – №2(72). – Б.34-40. https://doi.org/10.55956/JLRO2219

(PDF)