Басты бет - Жаңа номер - Жаңа номер - Механика және технологиялар - Механика және технологиялар 2024-1 - Сұлы өңдеу өнімдерін қосумен нан-тоқаш өнімдерінің технологиялары

Сұлы өңдеу өнімдерін қосумен нан-тоқаш өнімдерінің технологиялары

Автор: Г.Е. Аубакирова1, З.Б. Тлеубаева2

1,2Аға оқытушы
1,2А. Байтұрсынұлы атындағы Қостанай өңірлік университеті, Қостанай қ., Қазақстан
Бет 50-57

https://doi.org/10.55956/QXMC5679

Аңдатпа. Тағамның сапасы және адамның жалпы диетасының тепе-теңдігі денсаулық жағдайы мен оның өмір сүру сапасы үшін өте маңызды. Ол ассортименттің айтарлықтай дамуымен, шикізат пен материалдардың бастапқы қасиеттерінің күрделілігі мен алуандығымен, нан өнімдерін дайындаудың жаңа бағытталған технологияларын енгізумен, олардың сапасы мен қауіпсіздігіне жаңа бағалауды қолданумен сипатталады. Нан – ең маңызды тағамдардың бірі. Табиғат бидай дәнінде өмірлік маңызды қоректік заттардың кешенін құрды: ақуыздар, көмірсулар, майлар, дәрумендер, минералды қосылыстар. Мақалада әзірленген өнімдердің тағамдық құндылығын анықтау нәтижесі және нан-тоқаш өнімдерінің құрамында сұлы өңделген өнімдерді пайдалану тиімділігі келтірілген. Нәтижелер зерттеушілер мен өндірушілерге шикізаттың басқа түрлерін қолдана отырып, нан өнімдерінің жаңа формулалары мен технологияларын жасауда қызықты және пайдалы болуы мүмкін.

Тірек сөздер: нан, бидай ұны, сұлы жармасы, нан пісіру қасиеттері, байыту, тағамдық құндылығы, құрамы.

Аубакирова, Г.Е. Сұлы өңдеу өнімдерін қосумен нан-тоқаш өнімдерінің технологиялары [Мәтін] / Г.Е. Аубакирова, З.Б. Тлеубаева // Механика және технологиялар / Ғылыми журнал. – 2024. – №1(83). – Б.50-57. https://doi.org/10.55956/QXMC5679

(PDF)