Механика және технологиялар, 2024, №4
Тамақ өнімдерінің технологиялары
Түйе сүтінен ұлттық сүтқышқылды өнімін өндіру технологиясын әзірлеу
Автор: А.К. Мустафаева, Б. Калемшарив, А.Е. Жандаулова
9-16
Изучение пищевой ценности, гистологических и сенсорных показателей мяса овец породы Дорпер
Автор: С.Р. Казиханова, К.К. Ашимова, С.А. Ашимов, Л.А. Каимбаева, А.Б. Абжалиева, С.М. Имбай
17-24
Влияние механической обработки на аминокислотный и витаминный состав творожной пасты с добавлением овощного пюре
Автор: М.К. Алимарданова, Ж.К. Имангалиева
25-33
Ет-сүйекті фаршының реологиялық механикалық моделі
Автор: Б.Б. Кабулов, Г.Б. Абдилова, Г.А. Жумадилова, А.Б. Бакиева, Ж.А. Сергибаева
34-40
Биологиялық белсенді компоненттерді қолдану негізінде сүт өнімдерінің технологиясын жетілдіру
Автор: Қ.Қ. Макангали, Т.Ч. Тултабаева, Г.Н. Жакупова, А.Т. Сағандық, А.Х. Мулдашева, А.Т. Ахметжанова
41-48
Research of groats from amaranth grown in the conditions of Central Kazakhstan
Author: Zh.I. Satayeva, S. Eskhozhin
49-56
Инновационные технологии в производстве приправ и специй
Автор: Д.А. Тлевлесова, Ж.К. Усембаева, Д.Р. Даутканова
57-65
Майлы дақылдардың тұқымдарының ядросынан композициялық тағамдық паста технологиясын әзірлеу
Автор: Б.Е. Шарбекова, С. Әлтайұлы
66-75
Кептірілген жеміс тағамының пайдасы
Автор: Г.Д. Шамбулова, Ж.Ә. Нұрсейітова
76-83
Екінші сүт ресурстарын кешенді пайдалану
Автор: Ш.Б. Байжанова, З.К. Конарбаева, Ж.Б. Калдыбекова
84-95
Beverage with collagen hydrolyzate
Author: A.T. Kazhymurat, D.R. Dautkanova
96-102
Prospects for the production of domestic feed for service puppies
Author: M.M. Patsayev, A.B. Ospanov, N.N. Yanvareva, V.I. Sidorova, M.Zh. Bektursunova
103-115
Исследование влияния активированной воды на мучные кондитерские изделия
Автор: М.Н. Мамыраев, А.И. Изтаев, М.Д. Кенжеходжаев, Г.О. Магомедов, М.А. Якияева, Э.Б. Аскарбеков
116-128
Способ получения кисломолочного десерта на основе козьего молока
Автор: О.К. Зарифулина, Е.А. Молибога, М.А. Шадрин, К.М. Ваисов
129-134
Cutting method of beef halves for export
Author: G.T. Oraz
135-139
Mathematical model for food formulation with microgreens grown using iot in vertical farming
Author: A. Shoman, K. Makangali
140-146
Application of HACCP principles to ensure quality and safety in the production of spice and flavour compositions based on biologically active substances of plant raw materials
Author: A.N. Serikbayeva, A. Muratkhankyzy, M.B. Aliyeva, S.E. Ibraimova, D. Abdikhanova, G.Sh. Dzhumabekova
147-154
Дайындық дәрежесі жоғары коэкструдирленген көп дәнді өнімдердің сапа мен қауіпсіздік көрсеткіштерін зерттеу
Автор: Ә.Ә. Оспанов, Н.Ж. Муслимов, А.К. Тимурбекова, А.Т. Алмаганбетова
155-165
Құстарға арналған жемдік қоспаны әзірлеу үшін жануарлардың қалдық өнімдерін кептіру
Автор: М.Х. Байгельдиева, Х.А. Аубакиров, А.А. Тлепов
166-171
Құрылыс технологиялары
Шу өзеніндегі тасөткел су қоймасы бөгетінің сейсмикалық күштерге төзімділігі туралы
Автор: Қ.Ж. Момбаев, М.Н. Сенников, Қ.Қ. Қалтай
172-181
Analysis of seismic loads impact on the main equipment of hydroelectric power plants
Author: S.V. Evdokimov
182-185
Темірбетон конструкцияларының сенімділігін бағалаудың кешенді тәсілі
Автор: Б.Б. Ахметов, Р.Ф. Серова, С.A. Жаутикова
186-197
Жаңа қатты бетті акрилді қаптау панельдерінің механикалық, жылу өнімділігі мен беріктігін анықтау
Автор: Ә.Қ. Жусипбеков, Д.Ж. Артықбаев, У.Б. Абдикерова, Қ.С. Досалиев, И.Ғ. Икрамов
198-211
Құрылыс материалдарының физико-механикалық қасиеттерінің температураға тәуелділіктерін зерттеу
Автор: Т. Бижигитов, Э. Мадалиева
212-219
Analysis of risk factors in the measurement of physical properties of soils
Author: A.S. Tulebekova, Zh.T. Kusbergenova, B.K. Dosmukhambetova, A.K. Tleubayeva, D.Zh. Artykbaev
220-229
Ұлпа күлден жасалған композициялық байланыстырғыш заттар мен гидротехникалық бетондардың технологиялық және физика-механикалық қасиеттері
Автор: А.А. Сағындықов, Ж.Е. Ескермесов, Г.М. Баялиева, С.К. Нурпеисов, А.Б. Тұрмаханбетова, Н.Т. Қарабаев
230-237
Опыт применения статических и динамических зондирований грунтов в инженерно-геологических условиях г. Астаны
Автор: К.А. Абдрахманова, Н.Н. Сатан, Н.Т. Алибекова, А.К. Тлеубаева, Д.Ж. Артыкбаев
238-245
Химиялық технологиялар
Азотты-фосфорлы-калийлі кешенді тыңайтқыштарды синтездеп алу
Автор: Х.Р. Садиева, А.К. Қожахан, Ш.Н. Кубекова, А.Н. Нурлыбаева, И.К. Әлімғалиев, Ж.М. Нығметов
246-252
Thermodynamic and kinetic parameters of the development of technology for producing complex mineral fertilizers with agrochemical properties using hydrogel
Author: A.A. Bolysbek, A. Azimov, G.M. Iztleuov, Sh.D. Shirinov, R.Zh. Omirova
253-268
Расчет структурных составляющих жидкой фазы в тепломассообменном аппарате с регулярной вращающейся насадкой
Автор: A.А. Волненко, А. Сериков, А.А. Абжапбаров, А.Э. Левданский, Д.К. Жумадуллаев
269-280
Технологические и физико-химические свойства низкокремнеземистых стекол системы Na2O–CaO–ZnO–SiO2–P2O5
Автор: М.В. Дяденко, И.А. Левицкий, А.С. Глинский
281-292
Ет өңдеу комбинатының ағынды суларын тазалаудың интеграцияланған технологиясы
Автор: З.И. Джамалова, Б.М. Калдыбаева, А. Жолшыбек, А.Е. Хусанов, Р.Ш. Абиев
293-303
Особенности образования кокса при термической переработке асфальтеносодержащих систем
Автор: А.С. Унгарбаева, Е. Тілеуберді, Х.И. Акбаров, К.К. Сырманова, А.М. Бердалиева
304-318
Шайырлар. Госсипол шайырының пиролизі
Автор: Т.Қ. Акилов, А.М. Азимов, Н.Н. Исабаев, Т.А. Иманғалиев, Н.М. Дәуренбек, Б.Б. Туракулов
319-327
Мұздың фазалық диаграммасын физикахимиялық талдауларды қолданып зерттеу
Автор: Т. Бижигитов, Э. Мадалиева
328-335
Жеңіл өнеркәсіп технологиялары
Investigation of the slope angle influence on a drum with a mixed heat treatment mode on the dryer performance
Author: A.M. Baitureev, Zh.A. Yertaeva, A.T. Onlabekova
336-342
Изучение свойств хромового экстракта, полученного из состава для прямого дубления
Автор: Д.К. Рахметбай, М.Ш. Джунисбеков, М.Ш. Шардарбек, Т.Ж. Кодиров
343-347
Желім қосылыстардың беріктігіне субстраттың кеуектілігінің тигізетін әсерін анықтау тәсілін жасау
Автор: У.Е. Манапбаева, К.И. Баданов, Г.А. Касымова, Т. Тогатаев, Р.Т. Қалдыбаев, Г.Ю. Қалдыбаева
348-356
Sustainable strategies and wayforward – Kazakhstan leather sector
Author: V.J. Sundar
357-361
Leather footwear & apparels: the key to sustainability and fashion
Author: V.J. Sundar, B. Abzalbekuly
362-365
Математическое моделирование на основе планирования полнофакторного эксперимента для исследования параметров хлопкового волокна после джинирования
Автор: Г.Ю. Калдыбаева, И.А. Набиева, И.Г. Шин, Р.Т. Калдыбаев
366-376
Современные тенденции в декоре пальтовых изделий: от традиционного к инновационному
Автор: И.С. Ким, В.М. Джанпаизова, О.В. Метелева, Б.С. Туракулов
377-386
Көлік жөндеу орталығының автоэлектрик арнайы киім жиынтығын дайындауда сапалық көрсеткіштерін зерттеу
Автор: К.Ж. Кучарбаева, Ш.Б. Сәрсенбек, Г.С. Шайзаданова
387-395
Инновационные методы создания декоративных элементов для пальто в промышленном производстве
Автор: В.М. Джанпаизова, И.С. Ким, О.В. Метелева, Б.С. Туракулов
396-403
Придание антибактериальных свойств основовязанному полотну fіttex с помощью комплексной медной обработки
Автор: Г.Ш. Аширбекова, В.М. Джанпаизова, Э. Рамазан, Б.С. Туракулов, М.М. Езиева
404-414
Текстиль маталарының сапалық көрсеткіштерін анықтау
Автор: Р.Т. Қауымбаев, М.Ш. Шардарбек
415-422
Экологиялық технологиялар
Алгоритм блок-схемы расчета циклона первой ступени очистки на ТОО «Казфосфат» ТФ «Минеральные удобрения»
Автор: А.М. Байтуреев, Ж.А. Ертаева, А.Т. Онлабекова
423-429
Ақпараттық технологиялар
Машиналық оқыту алгоритмдерін салыстыра отырып желілік шабуылдарды анықтау
Автор: Н.М. Жунисов, А.Б. Абен, Д. Исаков
430-439
Машиналық оқыту алгоритмдерінің көмегімен спам хабарламаларды анықтау
Автор: А.Б. Абен, Н.М. Жунисов, Ж.Б. Мырзатаев
440-450
Creation of a system for optimal control of the state of process equipment for phosphorus production
Author: L.A. Sugurova, Zh.A. Issakulova, Zh.A. Sugur, M.B. Tolganbaeva
451-457
Разработка интерфейса ввода-вывода данных в микропроцессорной системе управления
Автор: М.Ш. Джунисбеков, Л.А. Сугурова, Ж.A. Иссакулова, Е.А. Ізмуханов
458-467
Method of developing a three-level structure of the optimal control system for the production of phosphoric anhydride (P2O5)
Author: W. Wójcik
468-474
Механика
Анализ причин отказов подшипников качения
Автор: Б. Ибилдаев
475-481
Research of the operating mode of perforators
Author: A.A. Myasnikov
482-488
Сатылы біліктерді қысуға арналған эксперименттік қондырғы
Автор: М. Ибылдаев
489-493