Басты бет - Жаңа номер - Механика және технологиялар

Механика және технологиялар

Механика және технологиялар, 2024, №4

 

Тамақ өнімдерінің технологиялары

Түйе сүтінен ұлттық сүтқышқылды өнімін өндіру технологиясын әзірлеу

Автор: А.К. Мустафаева, Б. Калемшарив, А.Е. Жандаулова
9-16

Изучение пищевой ценности, гистологических и сенсорных показателей мяса овец породы Дорпер

Автор: С.Р. Казиханова, К.К. Ашимова, С.А. Ашимов, Л.А. Каимбаева, А.Б. Абжалиева, С.М. Имбай
17-24

Влияние механической обработки на аминокислотный и витаминный состав творожной пасты с добавлением овощного пюре

Автор: М.К. Алимарданова, Ж.К. Имангалиева
25-33

Ет-сүйекті фаршының реологиялық механикалық моделі

Автор: Б.Б. Кабулов, Г.Б. Абдилова, Г.А. Жумадилова, А.Б. Бакиева, Ж.А. Сергибаева
34-40

Биологиялық белсенді компоненттерді қолдану негізінде сүт өнімдерінің технологиясын жетілдіру

Автор: Қ.Қ. Макангали, Т.Ч. Тултабаева, Г.Н. Жакупова, А.Т. Сағандық, А.Х. Мулдашева, А.Т. Ахметжанова
41-48

Research of groats from amaranth grown in the conditions of Central Kazakhstan

Author: Zh.I. Satayeva, S. Eskhozhin
49-56

Инновационные технологии в производстве приправ и специй

Автор: Д.А. Тлевлесова, Ж.К. Усембаева, Д.Р. Даутканова
57-65

Майлы дақылдардың тұқымдарының ядросынан композициялық тағамдық паста технологиясын әзірлеу

Автор: Б.Е. Шарбекова, С. Әлтайұлы
66-75

Кептірілген жеміс тағамының пайдасы

Автор: Г.Д. Шамбулова, Ж.Ә. Нұрсейітова
76-83

Екінші сүт ресурстарын кешенді пайдалану

Автор: Ш.Б. Байжанова, З.К. Конарбаева, Ж.Б. Калдыбекова
84-95

Beverage with collagen hydrolyzate

Author: A.T. Kazhymurat, D.R. Dautkanova
96-102

Prospects for the production of domestic feed for service puppies

Author: M.M. Patsayev, A.B. Ospanov, N.N. Yanvareva, V.I. Sidorova, M.Zh. Bektursunova
103-115

Исследование влияния активированной воды на мучные кондитерские изделия

Автор: М.Н. Мамыраев, А.И. Изтаев, М.Д. Кенжеходжаев, Г.О. Магомедов, М.А. Якияева, Э.Б. Аскарбеков
116-128

Способ получения кисломолочного десерта на основе козьего молока

Автор: О.К. Зарифулина, Е.А. Молибога, М.А. Шадрин, К.М. Ваисов
129-134

Cutting method of beef halves for export

Author: G.T. Oraz
135-139

Mathematical model for food formulation with microgreens grown using iot in vertical farming

Author: A. Shoman, K. Makangali
140-146

Application of HACCP principles to ensure quality and safety in the production of spice and flavour compositions based on biologically active substances of plant raw materials

Author: A.N. Serikbayeva, A. Muratkhankyzy, M.B. Aliyeva, S.E. Ibraimova, D. Abdikhanova, G.Sh. Dzhumabekova
147-154

Дайындық дәрежесі жоғары коэкструдирленген көп дәнді өнімдердің сапа мен қауіпсіздік көрсеткіштерін зерттеу

Автор: Ә.Ә. Оспанов, Н.Ж. Муслимов, А.К. Тимурбекова, А.Т. Алмаганбетова
155-165

Құстарға арналған жемдік қоспаны әзірлеу үшін жануарлардың қалдық өнімдерін кептіру

Автор: М.Х. Байгельдиева, Х.А. Аубакиров, А.А. Тлепов
166-171

Құрылыс технологиялары

Шу өзеніндегі тасөткел су қоймасы бөгетінің сейсмикалық күштерге төзімділігі туралы

Автор: Қ.Ж. Момбаев, М.Н. Сенников, Қ.Қ. Қалтай
172-181

Analysis of seismic loads impact on the main equipment of hydroelectric power plants

Author: S.V. Evdokimov
182-185

Темірбетон конструкцияларының сенімділігін бағалаудың кешенді тәсілі

Автор: Б.Б. Ахметов, Р.Ф. Серова, С.A. Жаутикова
186-197

Жаңа қатты бетті акрилді қаптау панельдерінің механикалық, жылу өнімділігі мен беріктігін анықтау

Автор: Ә.Қ. Жусипбеков, Д.Ж. Артықбаев, У.Б. Абдикерова, Қ.С. Досалиев, И.Ғ. Икрамов
198-211

Құрылыс материалдарының физико-механикалық қасиеттерінің температураға тәуелділіктерін зерттеу

Автор: Т. Бижигитов, Э. Мадалиева
212-219

Analysis of risk factors in the measurement of physical properties of soils

Author: A.S. Tulebekova, Zh.T. Kusbergenova, B.K. Dosmukhambetova, A.K. Tleubayeva, D.Zh. Artykbaev
220-229

Ұлпа күлден жасалған композициялық байланыстырғыш заттар мен гидротехникалық бетондардың технологиялық және физика-механикалық қасиеттері

Автор: А.А. Сағындықов, Ж.Е. Ескермесов, Г.М. Баялиева, С.К. Нурпеисов, А.Б. Тұрмаханбетова, Н.Т. Қарабаев
230-237

Опыт применения статических и динамических зондирований грунтов в инженерно-геологических условиях г. Астаны

Автор: К.А. Абдрахманова, Н.Н. Сатан, Н.Т. Алибекова, А.К. Тлеубаева, Д.Ж. Артыкбаев
238-245

Химиялық технологиялар

Азотты-фосфорлы-калийлі кешенді тыңайтқыштарды синтездеп алу

Автор: Х.Р. Садиева, А.К. Қожахан, Ш.Н. Кубекова, А.Н. Нурлыбаева, И.К. Әлімғалиев, Ж.М. Нығметов
246-252

Thermodynamic and kinetic parameters of the development of technology for producing complex mineral fertilizers with agrochemical properties using hydrogel

Author: A.A. Bolysbek, A. Azimov, G.M. Iztleuov, Sh.D. Shirinov, R.Zh. Omirova
253-268

Расчет структурных составляющих жидкой фазы в тепломассообменном аппарате с регулярной вращающейся насадкой

Автор: A.А. Волненко, А. Сериков, А.А. Абжапбаров, А.Э. Левданский, Д.К. Жумадуллаев
269-280

Технологические и физико-химические свойства низкокремнеземистых стекол системы Na2O–CaO–ZnO–SiO2–P2O5

Автор: М.В. Дяденко, И.А. Левицкий, А.С. Глинский
281-292

Ет өңдеу комбинатының ағынды суларын тазалаудың интеграцияланған технологиясы

Автор: З.И. Джамалова, Б.М. Калдыбаева, А. Жолшыбек, А.Е. Хусанов, Р.Ш. Абиев
293-303

Особенности образования кокса при термической переработке асфальтеносодержащих систем

Автор: А.С. Унгарбаева, Е. Тілеуберді, Х.И. Акбаров, К.К. Сырманова, А.М. Бердалиева
304-318

Шайырлар. Госсипол шайырының пиролизі

Автор: Т.Қ. Акилов, А.М. Азимов, Н.Н. Исабаев, Т.А. Иманғалиев, Н.М. Дәуренбек, Б.Б. Туракулов
319-327

Мұздың фазалық диаграммасын физикахимиялық талдауларды қолданып зерттеу

Автор: Т. Бижигитов, Э. Мадалиева
328-335

Жеңіл өнеркәсіп технологиялары

Investigation of the slope angle influence on a drum with a mixed heat treatment mode on the dryer performance

Author: A.M. Baitureev, Zh.A. Yertaeva, A.T. Onlabekova
336-342

Изучение свойств хромового экстракта, полученного из состава для прямого дубления

Автор: Д.К. Рахметбай, М.Ш. Джунисбеков, М.Ш. Шардарбек, Т.Ж. Кодиров
343-347

Желім қосылыстардың беріктігіне субстраттың кеуектілігінің тигізетін әсерін анықтау тәсілін жасау

Автор: У.Е. Манапбаева, К.И. Баданов, Г.А. Касымова, Т. Тогатаев, Р.Т. Қалдыбаев, Г.Ю. Қалдыбаева
348-356

Sustainable strategies and wayforward – Kazakhstan leather sector

Author: V.J. Sundar
357-361

Leather footwear & apparels: the key to sustainability and fashion

Author: V.J. Sundar, B. Abzalbekuly
362-365

Математическое моделирование на основе планирования полнофакторного эксперимента для исследования параметров хлопкового волокна после джинирования

Автор: Г.Ю. Калдыбаева, И.А. Набиева, И.Г. Шин, Р.Т. Калдыбаев
366-376

Современные тенденции в декоре пальтовых изделий: от традиционного к инновационному

Автор: И.С. Ким, В.М. Джанпаизова, О.В. Метелева, Б.С. Туракулов
377-386

Көлік жөндеу орталығының автоэлектрик арнайы киім жиынтығын дайындауда сапалық көрсеткіштерін зерттеу

Автор: К.Ж. Кучарбаева, Ш.Б. Сәрсенбек, Г.С. Шайзаданова
387-395

Инновационные методы создания декоративных элементов для пальто в промышленном производстве

Автор: В.М. Джанпаизова, И.С. Ким, О.В. Метелева, Б.С. Туракулов
396-403

Придание антибактериальных свойств основовязанному полотну fіttex с помощью комплексной медной обработки

Автор: Г.Ш. Аширбекова, В.М. Джанпаизова, Э. Рамазан, Б.С. Туракулов, М.М. Езиева
404-414

Текстиль маталарының сапалық көрсеткіштерін анықтау

Автор: Р.Т. Қауымбаев, М.Ш. Шардарбек
415-422

Экологиялық технологиялар

Алгоритм блок-схемы расчета циклона первой ступени очистки на ТОО «Казфосфат» ТФ «Минеральные удобрения»

Автор: А.М. Байтуреев, Ж.А. Ертаева, А.Т. Онлабекова
423-429

Ақпараттық технологиялар

Машиналық оқыту алгоритмдерін салыстыра отырып желілік шабуылдарды анықтау

Автор: Н.М. Жунисов, А.Б. Абен, Д. Исаков
430-439

Машиналық оқыту алгоритмдерінің көмегімен спам хабарламаларды анықтау

Автор: А.Б. Абен, Н.М. Жунисов, Ж.Б. Мырзатаев
440-450

Creation of a system for optimal control of the state of process equipment for phosphorus production

Author: L.A. Sugurova, Zh.A. Issakulova, Zh.A. Sugur, M.B. Tolganbaeva
451-457

Разработка интерфейса ввода-вывода данных в микропроцессорной системе управления

Автор: М.Ш. Джунисбеков, Л.А. Сугурова, Ж.A. Иссакулова, Е.А. Ізмуханов
458-467

Method of developing a three-level structure of the optimal control system for the production of phosphoric anhydride (P2O5)

Author: W. Wójcik
468-474

Механика

Анализ причин отказов подшипников качения

Автор: Б. Ибилдаев
475-481

Research of the operating mode of perforators

Author: A.A. Myasnikov
482-488

Сатылы біліктерді қысуға арналған эксперименттік қондырғы

Автор: М. Ибылдаев
489-493