Басты бет - Мұрағат - Механика және технологиялар - Жаңа номер - Механика және технологиялар - Механика және технологиялар 2024-3 - Ұлттық сусын «Ашымықтың» дән қоспасы рецептін есептеу
Ұлттық сусын «Ашымықтың» дән қоспасы рецептін есептеу
https://doi.org/10.55956/QLBC8286
Аңдатпа. Мақалада ұлттық сусын «ашымық» өндіруге арналған композитті дән қоспасының рецептін есептеудің эксперименттік зерттеу нәтижелері көрсетілген. Дербес компьютердің Excel орталығын қолданып компоненттердің мөлшерлерін өзгерте отырып, ашымықтың сапалық көрсеткіштерін жоғарылататын дән қоспасының оңтайлы құрамына қол жеткізуге болатыны көрсетілген. Тағамдық бағалығы есептелген сипаттамалары бар «ашымық» алуға мүмкіндік беретін режимдер белгіленді.
Тірек сөздер: ашымық, Excel, композитті, зерттеу, компонент, рецепт, дәрумен, талшық, ақуыз, оңтайлы.
Маликтаева, П.М. Ұлттық сусын «ашымықтың» дән қоспасы рецептін есептеу [Мәтін] / П.М. Маликтаева, К.Ш. Саржанова, Ш.Д. Умирбаева // Механика және технологиялар / Ғылыми журнал. – 2024. – №3(85). – Б.171-175. https://doi.org/10.55956/QLBC8286