Ұлттық сусын «Ашымықтың» дән қоспасы рецептін есептеу

Автор: П.М. Маликтаева1, К.Ш. Саржанова2, Ш.Д. Умирбаева3

1,2Шерхан Мұртаза атындағы Халықаралық Тараз инновациялық институты, Тараз қ., Казақстан
3М.Х. Дулати атындағы Тараз өңірлік университеті, Тараз қ., Қазақстан
Бет 171-175

https://doi.org/10.55956/QLBC8286

Аңдатпа. Мақалада ұлттық сусын «ашымық» өндіруге арналған композитті дән қоспасының рецептін есептеудің эксперименттік зерттеу нәтижелері көрсетілген. Дербес компьютердің Excel орталығын қолданып компоненттердің мөлшерлерін өзгерте отырып, ашымықтың сапалық көрсеткіштерін жоғарылататын дән қоспасының оңтайлы құрамына қол жеткізуге болатыны көрсетілген. Тағамдық бағалығы есептелген сипаттамалары бар «ашымық» алуға мүмкіндік беретін режимдер белгіленді.

Тірек сөздер: ашымық, Excel, композитті, зерттеу, компонент, рецепт, дәрумен, талшық, ақуыз, оңтайлы.

Маликтаева, П.М. Ұлттық сусын «ашымықтың» дән қоспасы рецептін есептеу [Мәтін] / П.М. Маликтаева, К.Ш. Саржанова, Ш.Д. Умирбаева // Механика және технологиялар / Ғылыми журнал. – 2024. – №3(85). – Б.171-175. https://doi.org/10.55956/QLBC8286

(PDF)