Басты бет - Мұрағат - Механика және технологиялар - Жаңа номер - Механика және технологиялар - Механика және технологиялар 2024-1 - Арпа ұны қосылған «Шалап көже» сүтқышқыл өнімінің сапалық көрсеткіштері
Арпа ұны қосылған «Шалап көже» сүтқышқыл өнімінің сапалық көрсеткіштері
https://doi.org/10.55956/ALTX6806
Аңдатпа. Табиғи өсімдік заттары сүт өнеркәсібінде, олардың тағамдық пен биологиялық құндылығын арттыру және сүт шикізатын үнемдеу мақсатында кеңінен қолданылады. Жұмыста арпа ұнын пайдалану арқылы сүтқышқыл ұлттық сусынның физикалық-химиялық құрамдарын талдай отырып құрғақ өнім алу технологиясы қарастырылды.
Тірек сөздер: арпа, сүт қышқылы, технология, химиялық құрам, сараптама.
Маликтаева, П.М. Арпа ұны қосылған «шалап көже» сүтқышқыл өнімінің сапалық көрсеткіштері [Мәтін] / П.М. Маликтаева, Ш.Д. Умирбаева // Механика және технологиялар / Ғылыми журнал. – 2024. – №1(83). – Б.32-39. https://doi.org/10.55956/ALTX6806