Главная - Архив - Механика и технологии - Жаңа номер - Механика және технологиялар - Механика және технологиялар 2024-1 - Арпа ұны қосылған «Шалап көже» сүтқышқыл өнімінің сапалық көрсеткіштері

Арпа ұны қосылған «Шалап көже» сүтқышқыл өнімінің сапалық көрсеткіштері

Автор: П.М. Маликтаева1, Ш.Д. Умирбаева2

1Шерхан Мұртаза атындағы Халықаралық Тараз инновациялық институты,
2М.Х. Дулати атындағы Тараз өңірлік университеті, Тараз қ., Қазақстан
Бет 32-39

https://doi.org/10.55956/ALTX6806

Аңдатпа. Табиғи өсімдік заттары сүт өнеркәсібінде, олардың тағамдық пен биологиялық құндылығын арттыру және сүт шикізатын үнемдеу мақсатында кеңінен қолданылады. Жұмыста арпа ұнын пайдалану арқылы сүтқышқыл ұлттық сусынның физикалық-химиялық құрамдарын талдай отырып құрғақ өнім алу технологиясы қарастырылды.

Тірек сөздер: арпа, сүт қышқылы, технология, химиялық құрам, сараптама.

Маликтаева, П.М. Арпа ұны қосылған «шалап көже» сүтқышқыл өнімінің сапалық көрсеткіштері [Мәтін] / П.М. Маликтаева, Ш.Д. Умирбаева // Механика және технологиялар / Ғылыми журнал. – 2024. – №1(83). – Б.32-39. https://doi.org/10.55956/ALTX6806

(PDF)