Главная - Архив - Механика и технологии - Жаңа номер - Механика және технологиялар - Механика және технологиялар 2023-2 - «Талқан» шикізаттарының түсірілген күшке байланысты тығыздығының өзгеруі

«Талқан» шикізаттарының түсірілген күшке байланысты тығыздығының өзгеруі

Автор: Е. Спандияров1, П.М. Маликтаева2, Ш.Д. Умирбаева3

1,3М.Х. Дулати атындағы Тараз өңірлік университеті,
2Шерхан Мұртаза атындағы Халықаралық Тараз инновациялық институты, Тараз қ., Қазақстан
Бет 29-37

https://doi.org/10.55956/ITGB7330

Аңдатпа. Жұмыста «Талқан» өнімінің шикізаттарына атап көрсетсек: тары, жүгері, бидай жармаларына 1200 г, 1400 г, 1600 г, 1800 г күш түсіру арқылы тығыздықтарының өзгеруі қарастырылды. Сонымен қатар аталған шикізаттардың деформация түрлеріне байланысты жарма серпімді, пластикалық денелер және нағыз тұтқыр сұйықтық сияқты қасиеттеріне сараптама жүргізілді.

Тірек сөздер: жарма, күш, талқан, тығыздық, қысым.

Спандияров, Е. «Талқан» шикізаттарының түсірілген күшке байланысты тығыздығының өзгеруі [Мәтін] / Е. Спандияров, П.М. Маликтаева, Ш.Д. Умирбаева // Механика және технологиялар / Ғылыми журнал. – 2023. – №2(80). – Б.29-37. https://doi.org/10.55956/ITGB7330

(PDF)