Главная - Архив - Механика и технологии - Жаңа номер - Механика және технологиялар - Функционалды өнімнің сапасына итмұрын сығындысының әсерін зерттеу

Функционалды өнімнің сапасына итмұрын сығындысының әсерін зерттеу

Автор: А.С. Боранкулова, А.А. Киябаева, Л.Ж. Алашбаева, Н. Маратқызы
Бет 51-58

https://doi.org/10.55956/XCFG6404

Аңдатпа. Мақалада әзірленген итмұрын сығындысы қосылған функционалды сүтқышқылды өнімін өндіру технологиясы сипатталған. Итмұрын сығындысының сүтқышқылды өнімінің физикалық-химиялық, синеретикалық және органолептикалық көрсеткіштеріне қалай әсер ететіндігі қарастырылған. Итмұрын сығындысының оңтайлы мөлшері белгіленген. Сүтқышқылды өнімін өндіру үшін пайдалану мақсатында экстракция арқылы алынған сығындының өнім сапасына әсері зерттелген.

Тірек сөздер: итмұрын сығындысы, функционалды сүтқышқылды өнім, сүт, тағам өнімдері, эсктракция.

Боранкулова, А.С. Функционалды өнімнің сапасына итмұрын сығындысының әсерін зерттеу [Мәтін] / А.С. Боранкулова, А.А. Киябаева, Л.Ж. Алашбаева, Н. Маратқызы // Механика және технологиялар / Ғылыми журнал. – 2022. – №2(76). – Б.51-58. https://doi.org/10.55956/XCFG6404

(PDF)