Механика және технологиялар, 2021, №2
Композиттік ұнның физикалық-химиялық құрамын талдау
Автор: Н.Б. Утарова, А.Б. Нұртаева, М.М. Какимов, Г.Д. Акшораева, Ж.И. Сатаева
Бет 6-14
Қара бидай-бидай нанының сапасына тағамдық талшықтың әсер етуі
Автор: З.Н. Молдақұлова, М.П. Байысбаева, Қ.С. Қойланов
Бет 15-20
Влияние добавки порошка крапивы на показатели качества хлеба
Автор: А.М. Саидов, З.И. Черныш, Ж.Е. Балгужинова, Н.Д. Жангабылова
Страница 21-27
Глютенсіз нан өндіру технологиясын жетілдіру
Автор: Н.С. Машанова, Г.Б. Тоқмаханбет
Бет 28-33
Печеньенің сапасына дәндік дақыл ұнының әсерін зерттеу
Автор: Б.Ж. Мулдабекова, М.А. Якияева, Г.Е. Жумалиева, А.Ж. Әбіл, М.А. Идаятова
Бет 34-40
Бидай дәнінің механикалық қасиеттері
Автор: Е. Спандияров
Бет 41-44
Көкжидек қосылған дәндік батончиктің санитарлық-химиялық және микробиологиялық сапа көрсеткіштерін зерттеу
Автор: Г.М. Нұрахмет, А.К. Изембаева, М.П. Байысбаева
Бет 45-49
Қонақжүгеріні құсқа арналған құрама жем өндірісінде тиімді қолдану
Автор: С.Т. Жиенбаева, Т.Ж. Жолашева, А.Б. Мынбаева
Бет 50-54
Разработка рецептуры макаронных изделий с добавлением цельнозерновой муки
Автор: А.М. Саидов, З.И. Черныш, Ж.Е. Балгужинова, Н.Д. Жангабылова
Страница 55-60
Жаңа түйіршікті сүзбе түрін әзірлеу және зерттеу
Автор: Ф.Т. Диханбаева, Г.С. Жунусова, Ж.Ж. Смайлова, А.Б. Есенова, А.А. Женисбекова
Бет 61-68
Использование культуры киноа в производстве кисломолочного продукта функционального назначения
Автор: Н.В. Иванникова, Ш.Д. Умирбаева
Страница 69-74
Конфет тұрқыларының сапасына сәбіз бен алма езбесін түрлі мөлшерде біріктіріп қолдану әсері
Автор: А.С. Клышбекова, С.Ж. Әбілқасым, А.С. Умирбекова, Л.Ж. Алашбаева, С.М. Ергалиева
Бет 75-80
Жұмсақ қаптамадағы ет-өсімдік консервілерінің технологиясын жетілдіру
Автор: Н. Апбасова, Я.М. Узаков, Г.М. Токышева
Бет 81-86
Шала ысталған шұжық өндірісінде PEDIOCOCCUS CEREVIASIAE штаммын және B. LONGUM бактериялды препаратын қолдану
Автор: А.Б. Cаршаева, А.С. Умирбекова, А.С. Клышбекова, А.Д. Оңғарбай, А.У. Кенжебек
Бет 87-93
Использование генераторов электромагнитного поля для предотвращения образования накипи на поверхностях нагрева
Автор: А.Д. Мехтиев, Е.Ж. Сарсикеев, М.К. Ибраев, Е.Г. Нешина, А.Д. Алькина, Е.Н. Биличенко
Страница 94-105
Индуктивті-сыйымдылықты түрлендіргішті зерттеу
Автор: Т.С. Жүсіп, А.А. Омарова, А.О. Жанпейісова, Н.Ш. Абдлахатова
Бет 106-112
Біртекті импульсті магнит өрісіндегі қатты дене қозғалысының жуық теңдеулері
Автор: Е.Е. Дуйсембиев
Бет 113-119
Кеңістік механизмдерінің кинематикалық сипаттамаларын анықтауда координаттарды түрлендіру әдісін қолдану
Автор: А.Т. Жақаш, Ю.Р. Крахмалева, Э.А. Джакашова
Бет 120-125
ЭЕМ пайдаланып конструкторлық өлшем тізбектерін есептеу
Автор: Н.Ж. Сапарова
Бет 126-130
Cyber security in automated maritime industry and its consequences
Author: M.M. Abuali, M.Sh. Junisbekov
Page 131-136
Органикалық тыңайтқыш алу мақсатында лай алаңдарында ағынды сулардың тұнбаларын қайта өңдеу
Автор: С.Т. Дуйсенбаева
Бет 137-141
Organic fertilizer production technology from livestock and poultry waste by biological fermentation
Author: S.T. Duisenbayeva
Page 142-147
О человеке труда и науки
Автор: И.И. Бекбасаров
Страница 148-151