Главная - Архив - Механика и технологии - Механика және технологиялар 2021-2 - Шала ысталған шұжық өндірісінде PEDIOCOCCUS CEREVIASIAE штаммын және B. LONGUM бактериялды препаратын қолдану

Шала ысталған шұжық өндірісінде PEDIOCOCCUS CEREVIASIAE штаммын және B. LONGUM бактериялды препаратын қолдану

Автор: А.Б. Cаршаева, А.С. Умирбекова, А.С. Клышбекова, А.Д. Оңғарбай, А.У. Кенжебек
Бет 87-93

https://doi.org/10.55956/VWML6943

Аңдатпа. Мақалада ет өнімдерінің микрофлорасы, еттің микроағзалармен ластану жағдайлары және олардың түрлеріне қатысты мәліметтер қарастырылған. Ет және ет өнімдерінің сапасына әсер ететін микроағзаларға сипаттама берілген. Ет микробиологиясы, жануарлар ағзасының микрофлорасы олардың жұғу жолдарына ерекше назар аударылған. Ет шұжықты өнімдерінің технологиясындағы бактериалды препараттары, сонымен қатар B.Longum бактериялды препараты және оны енгізудің технологиялық сызбасы көрсетілген. Pediococcuscerevisiae штаммының ет шұжықты өнімдер өндірісінде қолданылу аясы қарастырылған.

Тірек сөздер: ет өнімдері, ысталған шұжық, ет микробиологиясы, B. Longum бактериялды препараты, Pediococcuscerevisiae штаммы.

Саршаева, А.Б. Шала ысталған шұжық өндірісінде Pediococcus Cereviasiae штаммын және B.Longum бактериялды препаратын қолдану [Мәтін] / А.Б. Саршаева, А.С. Умирбекова, А.С. Клышбекова, А.Д. Оңғарбай, А.У. Кенжебек // Механика және технологиялар / Ғылыми журнал. – 2021. – №2(72). – Б.87-93. https://doi.org/10.55956/VWML6943

(PDF)