Home - Archives - Mechanics & Technologies - Жаңа номер - Механика және технологиялар - Механика және технологиялар 2023-2 - Қара бүлдірген сығындысы қосылған функционалдық мақсаттағы жүзім сусынының физикалық-химиялық сапа көрсеткіштерін зерттеу

Қара бүлдірген сығындысы қосылған функционалдық мақсаттағы жүзім сусынының физикалық-химиялық сапа көрсеткіштерін зерттеу

Автор: Н. Сейсенбет1, Г.И. Байгазиева2, А.К. Кекибаева3, М.М. Баязитова4

1,2,3,4Алматы технологиялық университеті, Алматы қ., Қазақстан
Бет 55-62

https://doi.org/10.55956/GWLR7659

Аңдатпа. Қазіргі уақытта өнеркәсіп саласының ең жылдам дамып келе жатқан сегменттерінің бірі – алкогольсіз сусындар өндірісі болып табылады. Алкогольсіз сусындар сатып алушылар арасында өте танымал, сондықтан қоректік заттарға бай табиғи шикізаттан жасалған сусындарды дайындау бұрынғыдан да маңызды. Өсімдік шикізатын көптеген дәрумендер мен микро- және макро-элементтермен біріктіре отырып, функционалды сусындар жасауға болады. Бұл зерттеулер қара бүлдірген сығындысымен байытылған жаңа сығылған жүзім шырынын қолдана отырып, алкогольсіз сусын өндіруге мүмкіндік береді. Нәтижесінде дәрумендер, аминқышқылдары және микро- және макро-элементтер бар жоғары сапалы сусын пайда болды. Сапаның сенімді көрсеткіштері сусынды функционалды бағытталған өнім санатына жатқызуға мүмкіндік берді.

Тірек сөздер: сусын, жүзім шырыны, сығындылар, қара бүлдірген, функционалдық бағыт.

Сейсенбет, Н. Қара бүлдірген сығындысы қосылған функционалдық мақсаттағы жүзім сусынының физикалық-химиялық сапа көрсеткіштерін зерттеу [Мәтін] / Н. Сейсенбет, Г.И. Байгазиева, А.К. Кекибаева, М.М. Баязитова // Механика және технологиялар / Ғылыми журнал. – 2023. – №2(80). – Б.55-62. https://doi.org/10.55956/GWLR7659

(PDF)