Home - Archives - Mechanics & Technologies - Жаңа номер - Механика және технологиялар - Механика және технологиялар 2023-2 - «Талқан» шикізаттарының түсірілген күшке байланысты тығыздығының өзгеруі
«Талқан» шикізаттарының түсірілген күшке байланысты тығыздығының өзгеруі
https://doi.org/10.55956/ITGB7330
Аңдатпа. Жұмыста «Талқан» өнімінің шикізаттарына атап көрсетсек: тары, жүгері, бидай жармаларына 1200 г, 1400 г, 1600 г, 1800 г күш түсіру арқылы тығыздықтарының өзгеруі қарастырылды. Сонымен қатар аталған шикізаттардың деформация түрлеріне байланысты жарма серпімді, пластикалық денелер және нағыз тұтқыр сұйықтық сияқты қасиеттеріне сараптама жүргізілді.
Тірек сөздер: жарма, күш, талқан, тығыздық, қысым.
Спандияров, Е. «Талқан» шикізаттарының түсірілген күшке байланысты тығыздығының өзгеруі [Мәтін] / Е. Спандияров, П.М. Маликтаева, Ш.Д. Умирбаева // Механика және технологиялар / Ғылыми журнал. – 2023. – №2(80). – Б.29-37. https://doi.org/10.55956/ITGB7330