Главная - Архив - Механика и технологии - Механика және технологиялар 2022-1 - Нейрондық желіні пайдаланып ағындағы ұнның дисперсиясын анықтау

Нейрондық желіні пайдаланып ағындағы ұнның дисперсиясын анықтау

Автор: М.Е. Ержанова
Бет 65-70

https://doi.org/10.55956/XTWA3366

Аңдатпа. Ұнды тарту – ұн тарту өнеркәсібіндегі ең маңызды кезеңдердің бірі болып табылады. Ұнның сапасы негізінен еліміздегі барлық дерлік тұтынушылардың күнделікті тамақтану рационына кіретін дайын нан өнімдерінің сапасын көрсетеді. Сондықтан ұн сапасын бақылау маңызды өндірістік процесс болып табылады. Мақалада ұнның дисперсиясын анықтауда нейрондық желіні пайдалану қарастырылған. Нейрондық желілерді пайдалану басқару объектісінің техникалық күйлерін жіктеудің сызықтық емес есептерін шешуге мүмкіндік береді.

Тірек сөздер: ұн өндірісі, технологиялық процесс, нейрондық желі, көпқабатты перцептрон.

Ержанова, М.Е. Нейрондық желіні пайдаланып ағындағы ұнның дисперсиясын анықтау [Мәтін] / М.Е. Ержанова // Механика және технологиялар / Ғылыми журнал. – 2022. – №1(75). – Б.65-70. https://doi.org/10.55956/XTWA3366

(PDF)