Главная - Архив - Механика и технологии - Механика және технологиялар 2021-1 - Емдік-функционалдық бағыттағы жаңа сүтті сүзбе десертінің рецептурасын әзірлеу және қауіпсіздік параметрлерін зерттеу

Емдік-функционалдық бағыттағы жаңа сүтті сүзбе десертінің рецептурасын әзірлеу және қауіпсіздік параметрлерін зерттеу

Автор: А.К. Гумарова, А.Т. Абылгазинова, Ж.Ж. Қойшиева
Бет 35-42

https://doi.org/10.55956/OCQA8794

Аңдатпа. Алғаш рет БҚО өңірінде емдік-функционалдағы бағыттағы өндірілетін сүтті-сүзбелі десерттердің сапасы мен қауіпсіздігі зерттеліп, тағамдық, биологиялық және энергетикалық құндылықтарының талдау нәтижелері баяндалған. Өнімнің органолептикалық көрсеткіштері зерттеліп, құндылығы жоғары, сапалы, қауіпсіз өнім әзірлеу мүмкіндігі негізделген.

Тірек сөздер: тұт жидегі, тау күлі, долана, талқан, фруктоза, дәстүрлі емес өнімдер, сүтті сүзбелі десерт, тағамдық құндылық.

[Гумарова А.К.] Емдік-функционалдық бағыттағы жаңа сүтті сүзбе десертінің рецептурасын әзірлеу және қауіпсіздік параметрлерін зерттеу [Мәтін] / [А.К. Гумарова], А.Т. Абылгазинова, Ж.Ж. Қойшиева // Механика және технологиялар / Ғылыми журнал. – 2021. – №1(71). – Б.35-42. https://doi.org/10.55956/OCQA8794

(PDF)